Založ si blog

Prečo mladí volia PS

Nebezpečenstvo strany PS spočíva práve v tom, že na prvý pohľad (navonok) je špeciálne pre mladých ľudí veľmi atraktívna. Atraktívne farby, atraktívne heslá („ dôstojná budúcnosť“, „normálne a odborne“), mladý, atraktívny Šimečka. Ich program, ktorý je sčasti atraktívny aj pre mňa. Majú pekne spracované videá.

Plus: mladí chcú zmenu, niečo nové. Chcú nahradiť staré tváre mladými, ktoré môžu byť pre nich na prvý pohľad sympatické, chcú a čakajú zmenu k lepšiemu.

Masívne ovplyvňovanie mladých cez klasické prozápadné médiá, ale aj cez médiá najbližšie mladým ľuďom (napr. Startitup, Refresher), cez sociálne siete (najmä Instagram a Tiktok), cez hercov a influencerov, ktorí za keš a výhody od systému, ktorému chcú ochotne slúžiť, odreklamujú čokoľvek. Všetky z týchto vyššie spomenutých „nezávislých“ médií šíria otvorene JEDNU a tú istú ideologickú propagandu, že Smer predstavuje minulosť, autokraciu, hrozbu, je vraj proruský (hoci sám Smer sa takto nevyhraňuje), a proruskosť je hrozba – ale hrozba pre koho? A prečo?

A prečo týmto mladým neprekáža a nepríde im minimálne podozrivé, že tzv. nezávislé médiá robia otvorene agitku jednej a tej istej strane? Dokonca aj vraj „nezávislá“ iniciatíva „Chcem tu zostať“ má podporu zo západu a šíri rovnaké heslá, má rovnakú rétoriku ako PS?

Spomeňme si, že progresívci sa vždy odvolávali na fakty, ale pri voľbe PS u ich voličov jasne rozhodujú okrem príslušnosti  k určitým menšinám  emócie a viera v to, čo slepo a nekriticky preberajú z prozápadných médií. Tam si to voliči PS prečítajú/vypočujú a potom papagájujú, že Fico je mafián, že zavraždil/je zodpovedný za vraždu Kuciaka, pričom k svojim tvrdeniam nemajú žiaden relevantný dôkaz.

Štvanie proti Ficovi filmami, knihami, článkami je naozaj tragikomické.

Ďalší by sa rozhodli podľa prieskumov, keď vidia, že je PS podľa prieskumov vysoko plus iní mladí volia v prieskume PS, manipuluje to ich voľbu, najmä ak nemajú vlastný názor. Plus ovečky sa vždy radi pridávajú k zdanlivo veľkým stádam.

Moderátor Sajfa okrem podpory PS v rozhovore pre Startitup uviedol: „Mladí ľudia sú veľmi netrpezliví, sú veľmi nedočkaví, všetci chcú hneď byť niekde, dosiahnuť niečo, nájsť skratku k tomu, aby som už hneď nebol Junior, ale Senior, (zmýšľanie typu) už aby som v tej firme bol na vyššej pozícii, už aby som mal vyšší plat, strašne rýchlo. …Ja som prišiel do rádia a ja ti garantujem, že prvé 3 roky nikto nevedel, ako sa volám.“  https://www.youtube.com/watch?v=DyiJzxcljiE 

V tomto názore sa s ním úplne stotožňujem a práve v tomto vidím ďalšiu motiváciu mladých voliť PS. Závislosť na rýchlom dopamíne zase vytvorili sociálne médiá. V poslednom svojom článku hovorím o tom, ako progresívci deštruujú vedu, odstraňujú nepohodlné subjekty z nimi ovládnutých inštitúcií, ctia si kohokoľvek ochotného šíriť ich ideológiu, ako chcú zaviesť totalitu.Progresívci nie sú budúcnosť, ale minulosť v novom kabáte a návrat totality – truthbesaid.blog.pravda.sk – Blog – Pravda

Nie každý by totiž volil PS z dôvodu, že sa nechal zmanipulovať médiami a influencermi. Mnoho z nich vidia v rapotaní správnych názorov a ideológie sľubnú kariéru. Pretože PS vláda by im zaručila teplý flek za správny názor a propagandu ich ideológie. To fungovalo aj za komunizmu, že vôbec nezáviselo na odbornosti, stačilo sa prihlásiť k jedinému správnemu názoru. Nuž a dnešná generácia pohodlných detičiek, mamičkárov vychovávaných helikoptérovými rodičmi, ktorí by najradšej za nich aj dýchali, priniesla generáciu mládeže, ktorých zaujíma len TikTok, influenceri, Andrew Tate (v podstate ktokoľvek, kto rýchlo zbohatol), najnovší Iphone, lajky. Nulové hodnoty, o svojom národe a histórii vedia pramálo a keďže ich zaujíma len, ako sa dostať rýchlo na vysokú pozíciu/zbohatnúť, volili by ochotne a s radosťou cestu prihlásiť sa za nejaké výhody k vládnucej ideológii.

 

Najpopulárnejší spôsob, akým sa snažia totalitní prisluhovači západu získavať mladých, je HUMOR.

Robia to cez stand-upy, cez ľudí ako Gordulič a Gulík, ktorí už dávnejšie pochopili, že k ich zbytočnému fleku netreba vzdelanie, stačí mať a prezentovať tie správne názory, zhadzovať názorovú opozíciu vo forme humoru a mať nejaké tie konexie.

Okrem toho, u mladých populárna stránka Zomri (opäť propaganda PS a nenávisti voči Ficovi) bola jedna z prvých, na ktorej začali politikov a voličov pronárodných strán nálepkovať „fašisti, nacisti“, dnes to je najmä „opice, dezoláti“ a takýto jazyk si privlastnili nielen prozápadné médiá, ich novinári,  ale aj Jaroslav Naď, bývalý minister obrany. Nezabudnime, že práve takáto dehumanizácia viedla v minulosti k prenasledovaniu a vyvražďovaniu. A dnes je to populárne, lebo to ide z úst samozvaných liberálov a antifašistov. Navyše, nezabudnime, že je to pre nich aj kvalitná masáž ega, pocitu vyvolenosti, keď majú pocit, že oni sú tí normálni, tí slušní, tí so správnymi názormi a ostatní sú tí hlúpi, vulgárni a neinteligentní dezoláti. Pohoršuje a znechucuje ich vzhliadanie zhora na isté skupiny a pocit vyvolenosti u Hitlera, pritom sami majú úplne rovnaký pocit vyvolenosti a rovnako vzhliadajú zhora na isté skupiny obyvateľstva.

Rebelantstvo už dávno nie je v krvi mladých (dnes sú mladí rozmaznaní a pohodlní, navyše až príliš ľahko manipulovateľní), ale naopak, je v krvi starších, ktorí si pamätajú, majú svoje hodnoty, skúsenosti, svoje názory a nenechajú sa len tak ovplyvniť.

 

ODKAZ MLADÝM NA  ZÁVER

Hanbím sa za tých, čo volili PS, aj keď nevyhrali, bolo ich dosť. Hanbím sa za ľahko manipulovateľnú mládež, ktorá volí podľa kamarátov, spolužiakov, influencerov, podľa rétoriky médií, verí prieskumom. Hanbím sa za mládež, ktorá nepozná svoju históriu a má nulovú úctu k starším. Hanbím sa za mládež, ktorej jedinými hodnotami sú lajky na IG, počet sledovateľov, TikTok a sú požierači odpadu z TV typu Love Island či Ruža pre nevestu. Hanbím sa za mládež, ktorá sa nechá ľahko manipulovať a nemá vlastný názor, za mládež až chorobne poslušnú režimu, za mládež, ktorá sa bojí (/nechce) postaviť za pravdu a to preto, že nechce byť vylúčený/á zo svojej rovesníckej skupiny. Ste stratená generácia, čo bigotne bojuje za to, aby tu bola totalita, lebo neviete nič o svojej národnej histórii a pohŕdate skúsenosťami a múdrosťou starších.

Prečítala som si mnoho komentárov od progresívcov o tom, ako by mali starí už skapať alebo akoby mali byť voľby len do určitého veku. Bolo to pod videami, kde nejaké Slovenky hovoria o tom, že podporujú Fica.

K tomu prikladám status od Daga Daniša, jedného z mála novinárov, ktorý si zachoval vlastnú tvár a s ktorým sa úplne zhodujem:

„Žijeme vo zvláštnej dobe. „Osobnosti“ radia, aby deti poučili rodičov, koho majú voliť. Alebo aby vnuci poučili starých rodičov, koho majú voliť. Týmto slovám sa tu dnes verejne tlieska. Starší a skúsenejší ľudia, ktorí na tomto svete čosi prežili, odrobili a vytrpeli, majú mlčať, prípadne sa majú nechať poúčať od mladých. Alebo rovno od faganov. Lebo práve im vraj patrí „budúcnosť“. Neuveriteľné. Toto už nie je len úpadok morálky, ktorá nás storočia učila, že naši predkovia si zaslúžia rešpekt a úctu – a že mladší sa od nich môžu veľa naučiť. Toto je diagnóza. Som však optimista a stále verím, že sa týka len menšej časti spoločnosti… “

 

MYŠLIENKA K VÝSLEDKU VOLIEB NA ZÁVER

Predstavte si, že máte takúto moc – manipulovať prieskumy, šíriť nenávisť a bludy o Ficovi, že vlastníte novinárov, všetky médiá, stránky blízke mladým a známych ľudí, cez ktorých šírite kampaň svojej strane a ľudia si napriek tomu zvolia kandidáta, z ktorého ste spravili verejný terč hejtu, vinníka a nepriateľa. Dokáže nasrať. :))))

Pekný deň, Slovensko. Zo srdca ďakujem všetkým, čo boli voliť demokraciu, ďakujem za to, že nie všetci ste sa dali zblbnúť médiami a pobili ste sa o slobodu slova a demokraciu na Slovensku proti totalitnému PS.

Progresívci nie sú budúcnosť, ale minulosť v novom kabáte a návrat totality

28.09.2023

Po dlhšej odmlke sa vraciam späť, keďže tieto voľby považujem za dôležité. Rozhodne sa o tom, či sa na Slovensku zachová demokracia a sloboda slova. O nebezpečenstve progresivizmu hovorím už v predošlom článku tu: . https://truthbesaid.blog.pravda.sk/2020/11/28/progresivizmus-je-nabozenstvo-ako-spravne-pomenoval-dag-danis-ideologia-ktora-smeruje-k-totalite/ …dnes chcem [...]

Káva s Líviou za 300€, video od celebritky za 200€

03.02.2021

Priznávam, že mi vôbec neprekážajú ľudia, ktorí majú úplne iné hodnoty a názory ako ja a dokážu ich vášnivo zastávať/biť sa za ne. Samozrejme, môžem im to vyvracať, aj tie názory/ich činy kritizovať, ale vždy budú mať u mňa obdiv, pretože im na niečom nesebecky záleží, majú nejaké hodnoty a vízie, za ktoré sú ochotní bojovať narozdiel od ľudí, čo [...]

Zistila som. ..

23.01.2021

…že ten, koho obdivujete, nemusí byť dobrý partner. Môže byť perfektný rečník, čestný, odvážny, vzdelaný, rozumný, slušný, vtipný, taktný, vo svojej práci absolútna špička, niekto, kto je ochotný sa pre druhých rozdať, avšak to na úkor svojich najbližších. Príliš si idealizujeme. Aj ja som si ho idealizovala. Na začiatku. Zdal sa byť úplne [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 70960x
Priemerná čítanosť článkov: 3942x

Autor blogu

Kategórie