Založ si blog

Je boh sexista? Aneb posadnutosť cirkvi ženskou sexualitou a panenstvom

Všetci vieme, že kresťania sú posadnutí sexom. Pýtam sa prečo ho praktizujú, keď je im taký odporný, hanebný, živočíšny a hriešny. Možno zabudli, že ho stvoril samotný boh, čiže ak vám je boží výmysel a vynález hriešny a odporný, potom označujete za hriešneho úchyláka samotného boha.

Veď to vidia aj u svojich pastierov, ktorí sú tiež posadnutí sexuálnym životom iných ľudí, či to niekto už robil pred svadbou alebo až po, aké polohy sa bohu páčia a aké nie, koľko už mal daný človek partnerov/partneriek, či používa ochranu, či bol na potrate alebo nie. Iste aj vy registrujete tú ich posadnutosť sexom, najväčšmi ich pohoršuje ľudská, no najmä ženská sexualita (tá však nepohoršuje iba katolíkov, ale aj kotlebovcov a iných stereotypne a „tradične“ mysliacich ľudí, nemusia byť veriaci), však všetci chápeme, že Kolesárová je blahoslavená, lebo nemala sex. Keby ju bol znásilnil, vinná je aj ona, nezabudnite, u nás stále a pravidelne funguje victim blaming takýchto žien, preto to aj veľakrát nenahlásia a skutočný vinník zostáva nepotrestaný.

Ženy sú v kresťanstve vždy na vine, už od čias Adama a Evy, kedy je Eva považovaná za tú horšiu a vinnejšiu, lebo sa „dala zviesť hadom“ a podala jablko Adamovi, ktorý ho mohol hodiť o zem. A môžte mi tu opisovať tie ich múdre vysvetlenia, že prečo je blahoslavená. Moja odpoveď bude: otvorte si knižku alebo hocijakú webstránku so životopismi svätých.

Pri svätcoch -mužoch NIKDY nenájdete napísané „panic“, „zachoval si panenstvo“, často tam bude: kňaz/mučeník/opát/ diakon/ biskup/ zakladateľ rehole XY.

Pri sväticiach- ženách však nájdete vo viac ako 90% napísané „panna“, miestami je to aj mníška/matka/vdova, čo je opäť zaujímavé, lebo titul otec (v zmysle otec detí)/vdovec som tam pri mužoch tiež nenašla.

 

ČO Z TOHO VYPLÝVA?

 

1. No jedine to, že panenstvo a „sexuálna čistota“ ženy sú pre Cirkev, kresťanov a ich boha dôležitejšie ako panenstvo a „sexuálna čistota“ muža. Tam ostávajú ticho.

Máme Pannu Máriu, ale nemáme Panica Jozefa, Panica Ježiša, Jána, Štefana, …

Prečo je pri žene dôležité povedať, že je panna, ale pri mužovi nie?

Rovnaký postoj je aj v biblii, to nie je len postoj kresťanov a cirkvi, to bol postoj aj tých tzv. učeníkov, ktorí napísali bibliu v duchu doby a aj tí, čo písali Tóru, teda Starý zákon, ktorý je oveľa drsnejší, ho písali v duchu doby (vieme, že čím ďalej do minulosti ideme, tým menej práv ženy majú), v duchu myslenia spoločnosti, ktorá je dodnes a už odpradávna mizogýnna a tí, čo sa desia Istanbulského dohovoru sa desia toho, že by raz ženy mohli mať rovnaké postavenie v spoločnosti. Nie, nemyslím rovnaké úlohy, ale rovnakú úctu a vážnosť, spoločnosť, kde sa nemeria hodnota ženy na základe panenstva, materstva, podľa počtu detí, ktoré odrodila a vychovala či počtu mužov, ktorých mala v posteli. Muži sa neboja nezávislých žien, lebo sú silné či mužné, ale preto, že ich nemôžu ovládať.

Pri žene – svätici je vždy dôležité povedať jej rodinný a sexuálny status.

panna – nesexovala, super;

matka – sexovala, ale podľa pravidiel a poslúchala muža, tiež dobre, hoci panna je lepšia;

vdova – už nesexuje, ok;

Na vyriešenie záhady, prečo sú ženské panenstvo a sexualita pre boha dôležitejšie, sa mi črtajú tieto vysvetlenia:
a) Kresťanský boh uplatňuje dvojaký meter rovnako ako táto spoločnosť, cirkev a kresťania, nepovažuje ženy za rovnocenné mužom, je teda sexista a od spravodlivého má ďaleko, lebo za rovnaký „hriech“ (ne) trestá a (ne)karhá podľa príslušnosti človeka k pohlaviu.
b) AK platí, že je spravodlivý, prvú možnosť môžme spoľahlivo vylúčiť a pristúpiť k vysvetleniu, že bibliu napísali muži – sexisti, Ježišovi učeníci, ktorí sa zjavne okrem Ducha svätého inšpirovali aj duchom doby a spoločnosti, ktorá ženy príliš neuznávala.

A neviem ako vám, ale mne sa tá druhá možnosť zdá oveľa pravdepodobnejšia.

Treba však spomenúť, že Ježiš Kristus si z toho, čo si spomínam, ženy min. 3x zastal: stretnutie so Samaritánkou pri studni, pri žene s alabastrovou nádobou a olejom a pri žene, ktorú chceli farizeji kameňovať, lebo cudzo-ložila, z čoho logicky vyplýva, že musel cudzo-ložiť aj ten muž, s ktorým cudzo-ložila, ktorého však kameňovať nechceli.

 

2.Ďalej, že úloha matky je dôležitejšia ako úloha otca.

Tým vlastne ticho schvaľujú a podporujú to, že o deti sa má starať len matka a muž si môže zdrhnúť, za „cudzoložnicami“ alebo kamkoľvek inam a spoločnosť i kresťania to akceptujú viac ako zdrhnutie matky.

 

Ešte niečo o postojoch k ženskej sexualite:

Za nevhodné sexuálne správanie je žena v inom patriarchálnom náboženstve – islame potrestaná otcom/ujom/bratom/bratrancom vraždou zo cti. Často ide o „nevhodný“ pohľad alebo stačí pridať obyčajné krátke video so svojim snúbencom na sociálnu sieť. https://egyptianstreets.com/2019/08/31/palestinian-woman-murdered-in-honor-killing-after-posting-instagram-video-with-fiance/

U nás sú vraždy síce zakázané a ženy tu majú oveľa viac práv, ale ak je niekto dcérou bigotných katolíkov a má sex pred svadbou či viacero sex. partnerov, prípadne je lesba, hrozí jej tzv. vyhodenie z domu a prerušenie kontaktov zo cti. A áno, deje sa to, iste nie vždy, ale toto tu stále máme, a kebyže niet zákazu vraždy v tejto krajine + Nového zákona a prikázania Nezabiješ!, aj tu by boli vraždy zo cti.

Za sexuálne odmietnutie sú ženy veľakrát potrestané. V arabskom svete väčšinou poleptaním tváre kyselinou, v našom svete to v extrémnych prípadoch končí buď vraždou: https://spravy.pravda.sk/cierna-kronika/clanok/141252-sestnastrocny-zabil-dievca-lebo-odmietlo-sex/
https://www.cas.sk/clanok/106905/proces-s-antonom-s-takmer-zavrazdil-dievca-ked-odmietlo-sex/
https://www.topky.sk/cl/100370/1318422/Vrah–23–dievcatka-po-7-rokoch-znova-utocil–Sonu–27–nutil-k-sexu-

alebo nejakým druhom protestu proti ženám (keďže niektorí majú pocit, že sex im ženy dlžia a je to ich prirodzené právo):
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/533290-muz-sa-podpalil-pre-starou-trznicou-v-bratislave/

alebo sú jednoducho zbité, alebo je im vulgárne vynadané, alebo to odmietnutý nechápe, prenasleduje ju, vyhráža sa.

Táto agresia vyplýva z presvedčenia, že ženy sú podradné pohlavie a že sú tu na to, aby mužom slúžili a uspokojovali ich potreby. Klobúk dole pred vyrovnanými sebavedomými mužmi, ktorí sa nemajú potrebu mstiť žene, ktorá ich odmietne a ktorí chápu a chcú, aby sme si boli rovnocenní.

Avšak to, že sa tieto útoky dejú alebo to, že sa strhla vlna nevôle voči Istanbulskému dohovoru, svedčí o neustále prítomnom, doslova zakorenenom sexizme v našej spoločnosti, ktorý tu bol už pred Kristom, no biblia a cirkev k nemu len prispeli a neustále prispievajú.

Prečo mladí volia PS

01.10.2023

Nebezpečenstvo strany PS spočíva práve v tom, že na prvý pohľad (navonok) je špeciálne pre mladých ľudí veľmi atraktívna. Atraktívne farby, atraktívne heslá („ dôstojná budúcnosť“, „normálne a odborne“), mladý, atraktívny Šimečka. Ich program, ktorý je sčasti atraktívny aj pre mňa. Majú pekne spracované videá. Plus: mladí chcú zmenu, niečo nové. [...]

Progresívci nie sú budúcnosť, ale minulosť v novom kabáte a návrat totality

28.09.2023

Po dlhšej odmlke sa vraciam späť, keďže tieto voľby považujem za dôležité. Rozhodne sa o tom, či sa na Slovensku zachová demokracia a sloboda slova. O nebezpečenstve progresivizmu hovorím už v predošlom článku tu: . https://truthbesaid.blog.pravda.sk/2020/11/28/progresivizmus-je-nabozenstvo-ako-spravne-pomenoval-dag-danis-ideologia-ktora-smeruje-k-totalite/ …dnes chcem [...]

Káva s Líviou za 300€, video od celebritky za 200€

03.02.2021

Priznávam, že mi vôbec neprekážajú ľudia, ktorí majú úplne iné hodnoty a názory ako ja a dokážu ich vášnivo zastávať/biť sa za ne. Samozrejme, môžem im to vyvracať, aj tie názory/ich činy kritizovať, ale vždy budú mať u mňa obdiv, pretože im na niečom nesebecky záleží, majú nejaké hodnoty a vízie, za ktoré sú ochotní bojovať narozdiel od ľudí, čo [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 70889x
Priemerná čítanosť článkov: 3938x

Autor blogu

Kategórie